Verder is weg
Verder is weg  Welkom - Home  Verder is weg Verder is weg  Impressie boekje  Verder is weg Verder is weg  Totstandkoming  Verder is weg Verder is weg  Waar te koop?  Verder is weg Verder is weg  Links  Verder is weg Verder is weg  Gastenboek  Verder is weg Verder is weg  Contact  Verder is weg
Verder is weg
Verder is weg Verder is weg
Totstandkoming

Totstandkoming

Verder is weg is een coproductie van Clara en Siets Aeneae Venema; Clara schrijft, Siets schildert. Het plan bestond al lang. De uitvoering ervan werd urgent, toen Clara in 2003 - elf jaren na behandeling van borstkanker - uitzaaiingen bleek te hebben. Clara's gedichten gaan over haar ziekte, maar ook over beeldende kunsten, muziek, de natuur en mensen in haar omgeving. Siets heeft illustraties bij de gedichten gemaakt. Zij gebruikte gemengde technieken: o.a. zeefdruk, sjabloneren, schilderen en tekenen. In één geval was de werkwijze anders: het gedicht 'jouw schilderij' is geschreven bij een schilderij van Siets.
Anja Timmermans deed de vormgeving van het boekje.

Iets over Clara en haar zus Siets
Clara - bovenste portret, geboren in 1949 - is historica. Zij heeft enkele jaren gewerkt als docente geschiedenis eerst in Assen, later in Groningen. Vervolgens heeft ze meegewerkt aan verschillende landelijke projecten in ontwikkelingseducatie. Vanaf 1989 werkte zij bij Novib in Den Haag.
In 1992 bleek Clara borstkanker te hebben, die toen succesvol is behandeld. In die periode is zij begonnen met het schrijven van gedichten. Eerst om uiting te geven aan haar emoties over haar ziekte, maar al snel kwamen ook andere thema's aan bod.
In 1998 heeft zij samen met vier toenmalige leden van de schrijfgroep Divers een bundel gedichten uitgebracht over het thema levensfase: De vijf jaargetijden (deze bundel is uitverkocht).
Verder is weg is de tweede uitgave van Divers. Nu alleen met gedichten van Clara en per gedicht een illustratie.
Clara neemt actief deel aan de schrijfgroep Divers, de anderen uit de groep zijn: Edith de Gilde, Frida Winklaar Domacassé, Cynthia van der Hoogte en Jan van Loo.

Siets (geboren 1952) heeft na het vinden van een werkkring de kunstacademie Minerva gevolgd en voltooid (1980-1983). Ze heeft enkele tentoonstellingen gehad van schilderijen en tekeningen. Haar werk heeft een ontwikkeling doorgemaakt van abstract naar figuratief en tekstgericht.
Ze werkt al jaren bij de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden op de afdeling lerarenopleiding Beeldende Vakken.

Gedichten - Beeld - Veenbrand - Bericht
Verder is weg Verder is weg
  website door: ZenDesign Cairns Web Design